Mike van Puffelen houdt tweede Col du VAM-run voor Kika en Toon Hermans Huis Drenthe op de VAM-berg in Wijster

Organisator Mike van Puffelen en Hennie Bouwmeester van het Toon Hermans Huis Drenthe op de VAM-berg.

Organisator Mike van Puffelen en Hennie Bouwmeester van het Toon Hermans Huis Drenthe op de VAM-berg. Foto: Andre Weima Fotografie

De VAM-berg in Wijster is zondag 21 mei het toneel van een hardloop- en wandelevenement voor KiKa en en het Toon Hermans Huis Drenthe in Hoogeveen.

Voor de tweede keer organiseren Mike van Puffelen en Erik Reumer de Col du VAM-run op de VAM-berg. Via verschillende routes kunnen hardlopers de top van het hoogste puntje van Drenthe bereiken. „Het is geen gemakkelijke run”, volgens Mike van Puffelen, die zelf de marathon van New York heeft gelopen. „De VAM-berg is 42 meter hoog en heeft een stijging van 10 tot 15 procent, dat is wel een uitdaging”. Er zijn drie verschillende hardloop onderdelen: de Kids-Run, de 4-mijl en de 1-uurs run.

Medaille

Nieuw dit jaar is de Kids Run. Een run van 500 meter voor kinderen 6 tot 8 jaar en kinderen van 9 tot 12 jaar kunnen meedoen met een run van circa 1 kilometer. Als beloning krijgen de kinderen een mooie medaille. Bij de 4-mijl lopen de deelnemers twee keer linksom over de berg en komen vier keer op de top. De 1-uurs run heeft een vaste route over een afstand van 2,5 kilometer waarbij de deelnemers in een uur twee keer de VAM-berg opklimmen. Aanmelden en meer informatie over starttijden en kosten op www.colduvamrun.nl . De opbrengst van het hardloopevenement is voor KiKa voor onderzoek naar Kinderkanker.

Wandeltocht

Op dezelfde dag wordt ook een wandeltocht gehouden voor het Toon Hermans Huis Drenthe. Daarom is er opnieuw een wandeling van ongeveer vijf kilometer uitgezet naar de top van VAM-berg. Daarmee wordt een link gelegd met de Mont Ventoux in Frankrijk, die elk jaar door duizenden beklommen wordt in het teken van Groot Verzet tegen Kanker. Aanmelden voor de VAM Ventoux Loop 2023 kan via thhd.nl. Daar is ook meer informatie te vinden.

Trainingsprogramma

Wie fysiek beperkt is door kanker en toch graag mee wil doen, maar twijfelt of deze wandeltocht haalbaar is, kan meedoen aan een speciaal trainingsprogramma. Fysiotherapiepraktijken Move2Be en De Leeuwerik in Hoogeveen bieden dit aan voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker. Het programma bestaat uit zes trainingen die in het THHD worden gegeven door oncologisch fysiotherapeuten. Meer weten of aanmelden: stuur een mail naar info@thhd.nl. of bel 0528 820 236.