Lokale initiatieven tegen kanker krijgen cheques uitgereikt

In het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) in Hoogeveen werden zaterdag cheques uitgereikt aan een aantal lokale initiatieven. Foto: Andre Weima Fotografie

In het Toon Hermans Huis Drenthe (THHD) in Hoogeveen werden zaterdag cheques uitgereikt aan een aantal lokale initiatieven waarvan teams met succes de Mont Ventoux hebben beklommen. Zij gingen (hard)lopend of fietsend deze uitdaging aan.

Het ging om deelnemers aan ‘Groot Verzet Tegen Kanker’ die op 1 en 2 september dit jaar een groot sponsorbedrag op haalden voor het KWF Kankerbestrijding voor diverse initiatieven die mensen met kanker en hun naasten mentaal ondersteunen. Het ging in totaal om ruim € 570.000.

Koploper

Het team Toon Hermans Huis Drenthe was een van de koplopers. Dit team bestond uit 25 deelnemers die bijna € 34.000 binnenhaalden aan sponsorgeld. Daarvan komt de helft ten goede van het KWF Kankerbestrijding en de rest is bestemd voor het THHD in Hoogeveen. Ook dit team kreeg zaterdag dus een cheque uitgereikt.

Het THHD kan met dit geld als centrum weer een jaar vooruit om mensen met en na kanker verder te helpen. Het THHD-team is vastbesloten volgend jaar opnieuw de Mont Ventoux op te gaan en weer een geweldig sponsorbedrag op te halen in de strijd tegen kanker.

Eigen reden

Dianne Tekelenburg reikte namens de Stichting Groot Verzet Tegen Kanker de cheques aan de verschillende teams uit. Elk jaar organiseert deze stichting de beklimming van de Mont Ventoux, een bekende steile, kale berg in Frankrijk. De klim naar de top is te voet of op de fiets genadeloos en vraagt een enorme inspanning. Elke loper en fietser heeft dan ook zo zijn of haar eigen reden en motivatie om mee te doen, zoals naasten die overleden zijn aan kanker, zelf kanker hebben (gehad) of sowieso willen meehelpen om meer onderzoek naar kanker mogelijk te maken.

Nieuws

menu