Loek Boer uit Hoogeveen is 25 jaar professioneel verhalenverteller: 'Op school worden nauwelijks meer verhalen verteld'

De 75-jarige Loek Boer uit Hoogeveen is al 25 jaar professioneel verhalenverteller. Hoe vier je in coronatijd een dergelijk jubileum? De geboren Hoogevener heeft daar iets op gevonden en vertelt zondag 19 december het verhaal over Scrooge in De Tamboer. „Het is een cadeau voor de leden van Probus Hoogeveen, waar ik lid van ben, en familieleden. Ook andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom”, zegt hij.

Verhalenverteller Loek Boer treedt zondag in De Tamboer op met Scrooge ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum. Zijn rugzak speelt daarbij een belangrijke rol.

Verhalenverteller Loek Boer treedt zondag in De Tamboer op met Scrooge ter gelegenheid van zijn 25-jarig jubileum. Zijn rugzak speelt daarbij een belangrijke rol. Foto: André Weima

Verhalenverteller Loek Boer heeft vanaf 1996 op allerlei locaties verhalen verteld, maar zondag treedt hij voor het eerst op in een theaterzaal van De Tamboer. „Dat is best bijzonder”, vindt hij. „Twee jaar geleden heb ik verteld tijdens een kerstmatinee met een koor van het AZC. Ik wilde dat graag nog eens doen, maar dat lukte niet. Ik wilde al enige tijd een kerstverhaal vertellen en toen bedacht ik dat het verhaal van Scrooge van Charles Dickens daar heel geschikt voor was. Ik kwam in contact met de bibliotheek. Het idee is toen ontstaan om het verhaal van Scrooge te vertellen in De Tamboer tijdens het Hartje Winter Festival ter gelegenheid van mijn 25-jarig jubileum. Het is een muzikale vertelling, waarbij Wim Oostenbrink op piano en zangeres Marja ’t Hart op fluit en mondharmonica mij begeleiden. Ik kijk er naar uit, ik heb er erg veel zin in. Iedereen is welkom.”

Vredesmaaltijd

Nieuws

menu