Lionsclub Hoogeveen overhandigt 1552 Douwe Egberts koffiepakken aan voedselbank Zuidwest-Drenthe

1552 koffie pakken van Lions D'Rante voor de voedselbank. Foto André Weima

De Lionsclub Hoogeveen en Hoogeveen D’Rante hebben weer een DE-waardepunten inzameling gehouden. Het leverde dit jaar een recordaantal punten op; meer dan een miljoen. Dit betekent dat de clubs maar liefst 1552 pakken Douw Egberts konden overhandigen aan de Hoogeveense Voedselbank.

Hans Bertels is in Hoogeveen de coördinator van de actie. „We halen elk jaar meer punten op en elk jaar vraag ik me af waar die toch allemaal vandaan komen. We krijgen zelfs hele oude punten. Soms wel van 50 jaar oud en gelukkig behouden die ook gewoon hun waarde.” Het afgelopen jaar sloot Lionsclub Hoogeveen zich aan bij de actie die Hoogeveen D’Rante al een aantal jaren organiseert. Dat maakte het inzamelgebied groter, want het dorp Pesse en gemeente De Wolden werden eraan toegevoegd.

Landelijke inzameling

Door heel Nederland zamelen Lionsclubs, in december, de Douwe Egberts waardepunten in. Na het handmatig tellen, wat een hele klus is, en inleveren volgt de verdeling van de koffie, waarbij Douwe Egberts de waarde van de punten met 20 procent verhoogt. De laatste inzameling leverde landelijk 132 miljoen punten op, goed voor 210.000 pakken koffie. Al die pakken koffie zijn naar rato verdeeld over de Lionsclubs, die ze vervolgens overhandigen aan de plaatselijke voedselbanken.

Voedselpakketten

Eind februari begon de aflevering van de pallets met pakken koffie. Inmiddels staan de pakken koffie bij de Hoogeveense voedselbank ook klaar om verdeeld te worden over de voedselpakketten, voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben. Het product is meer dan welkom, want koffie is een schaars product voor de voedselbank. Dit komt omdat het zo lang houdbaar is.

Het is nog lang niet zover, maar de Lionsclubs kondigen de inzameling van december 2023 alweer aan. Bertels: „Iedereen kan nu weer beginnen met uitknippen en bewaren, want in december staan de inzameldozen er weer. Hopelijk kunnen we dan als Lionsclubs en namens de trouwe puntenspaarders weer een recordaantal pakken koffie overhandigen.”

Nieuws

menu