Lions Hoogeveen zamelen weer DE-waardepunten in voor Voedselbank

DE-waardepunten zijn weer welkom. Foto: Lionsclub Hoogeveen D'Rante

Lionsclub Hoogeveen D’Rante houdt in gemeente Hoogeveen voor het vierde jaar op rij een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten voor de plaatselijke Voedselbank.

De Hoogeveense serviceclub stimuleert mensen hun koffiepunten te doneren, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie. In de hele maand december kunnen de waardepunten worden ingeleverd in onder andere verschillende winkelcentra.

Koffie zit niet vaak in de voedselpakketten. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Koffie is een duur product voor mensen met een krappe beurs, waardoor het fijn is het in het pakket aan te treffen.

Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet inleveren. De Lions vinden het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 15 procent verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Hoogeveense Voedselbank die wekelijk voor ongeveer 180 huishoudens voedselpakketten samenstelt voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.

Inzamelpunten

Op verschillende plaatsen staat vanaf 1 december een inzameldoos waarin de waardepunten gedoneerd kunnen worden. Bij voorkeur ontvangt de Lionsclub de punten in een dichtgeplakte envelop met daarop de vermelding van het aantal punten dat erin zit. De inzameldozen staan op drukbezochte plaatsen:

  • In het centrum van Hoogeveen: Hema, de Oude Bibliotheek, Albert Heijn, JUMBO en Volkerts Makelaardij.
  • Krakeel: Coop
  • De Wielewaal: COOP’
  • De Nije Nering: Albert Heijn
  • De Weide: Bruna
  • Noordscheschut: SPAR
  • Hollandscheveld centrum: Plus Cappendijk
  • Drijber: Dorpshuis ’t Kraampje

Landelijke actie

De actie is onderdeel van de landelijke actie van Lionclubs in Nederland. Aan de inzameling doen in totaal 110 Lionclubs mee. Dat levert jaarlijks ongeveer 63 miljoen waardepunten op, goed voor 130.000 pakken koffie die Douwe Egberts vervolgens kosteloos bezorgt bij de plaatselijke voedselbanken. Het aantal ingezamelde punten is elk jaar hoger, waardoor ook het aantal pakken koffie steeds groter werd. De Hoogeveense Voedselbank ontving na de actie in 2019 790 pakken koffie, in 2020 1134 pakken koffie en in 2021 zelfs 1794 dankzij de waardepunten die de inwoners van gemeente Hoogeveen en omgeving bijeenbrachten. De Lionsclub hoopt dat de stijgende lijn ook dit jaar zichtbaar zal zijn en dat er weer meer pakken koffie dan het jaar daarvoor bij de Hoogeveens Voedselbank terecht komen.

Nieuws

menu