Leerlingen van Roelof van Echten College ontwerpen kunstwerk voor de 4 mei herdenking: Komende periode te zien in Compagniehuis

Kunstwerk door leerlingen van het Roelof van Echten College.

Kunstwerk door leerlingen van het Roelof van Echten College. Foto André Weima

Leerlingen van de eerste en tweede klas van het Roelof van Echten College, locatie Eduwiek, hebben voor de dodenherdenking op 4 mei een kunstwerk gemaakt met als thema ‘Tussen strijd en tijd’. Hiermee is rekening gehouden met het afgelopen thema van de landelijke herdenking.

Het kleurige kunstwerk symboliseert het doorgeven van het verhaal over de oorlog van de oudere op de jongere generaties. Er is door verschillende leerlingen aan het ontwerp, van docenten Rimada de Jong en Gerda Visscher, gewerkt. Enkele leerlingen plaatsten het kunstwerk bij de drie monumenten waar men in Hoogeveen op de avond van 4 mei bijeen kwam om gezamenlijk te herdenken.

Sinds maandagmiddag staat het kunstwerk in de hal van het Compagnieshuis aan het Raadhuisplein. Daar blijft het de komende maand nog staan. „De makers zijn er reuzetrots op dat nog vele inwoners het kunstwerk nog kunnen zien voordat het een vaste plek in de school krijgt”, vertelt Glenn Bloemberg.