Eén, twee, drie; vluchten maar! Leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen moeten uit handen blijven van de politie

Jachtseizoen: leerlingen, boa's en politie in centrum Hoogeveen. Foto André Weima

Politie, jongerenwerkers en boa’s gaven de ongeveer 80 leerlingen dinsdag een voorsprong, maar die voorsprong was niet groot. Tien minuten nadat de leerlingen waren gevlogen, schoten ook de wetsdienaren op hun mountainbike het centrum in: op zoek naar de voortvluchtigen.

Vier klassen met leerlingen van het Roelof van Echten College, locatie Eduwiek, in Hoogeveen gingen op de vlucht. Alle leerlingen kregen van te voren een uitleg en een presentatie van de politie, handhaving en Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWW) over wat zij doen en wie zij zijn. Na de presentaties werden ze in felgekleurde hesjes gehesen en werd er nog een groepsfoto gemaakt. Toen de foto was gemaakt gingen ze ervandoor, te voet en eigenlijk veel te vroeg.

Stickers verzamelen

Het gebied waarin de leerlingen zich mochten begeven strekte zich uit van de Voltastraat tot aan Het Haagje. Op drie plekken in het centrum moesten er stickers worden gezocht: bij de bibliotheek, onder de spiegels voor Marron en bij het gebouw van SWW.

Lees hieronder het uitgebreide verslag!

Nieuws

menu