Leerlingen Sylvie en Emmely van Kindcentrum het Koraal in Hoogeveen organiseren sponsorloop voor Oekraïne

Sylvie Kats (links) en Emmely Kruizinga zijn enthousiast aan de slag gegaan met de organisatie van de sponsorloop voor Oekraïne. Foto: Het Koraal

Kindcentrum het Koraal houdt een sponsorloop voor vluchtelingen in Oekraïne. Dit op initiatief van leerlingen Sylvie Kats en Emmely Kruizinga, beiden uit groep 8.

De meisjes meldden zich maandag bij schooldirecteur Doreen de Bruijn en lieten weten: „Wij zitten ergens mee. Wij willen graag iets organiseren om geld in te zamelen voor Oekraïne.” Ze wisten ook al wat: een sponsorloop. Uiteraard kregen zij groen licht hiervoor. De schooldirecteur is apetrots op het tweetal. De meisjes lieten er ook geen gras over groeien. „Ze hebben zelf een tekst geschreven met uitleg en zijn alle groepen langs gegaan om erover te vertellen. Ook hebben ze sponsorlijsten gemaakt, die zijn meegegeven aan alle leerlingen”, vertelt de schooldirecteur.

De sponsorloop wordt gehouden op donderdag 10 maart van 13.30 tot 14.00 uur. Het rondje beslaat 110 meter. De bedoeling is dat de leerlingen van het Koraal op zoek gaan naar sponsors en vervolgens natuurlijk proberen om zoveel mogelijk rondjes te lopen. De week erna zal het geld worden opgehaald.

Oekraïne Noodhulp

De volledige opbrengst is voor Oekraïne Noodhulp, de hulpactie die is opgezet vanuit baptistengemeente Beth-El. Beth-El werkt samen met een kerk in Lutsk, Oekraïne, waar vluchtelingen worden opgevangen. Er is echter een gebrek aan voedsel en spullen. Daarom is vanuit Beth-El gestart met een inzamelingsactie.

Afgelopen zaterdag zijn drie leden van de baptistengemeente al met een vol transportbusje naar de grens met Oekraïne gereden om goederen daar af te geven. Eenmaal terug werd direct weer een inzameling gestart. Donderdagochtend is een tweede transport, dit keer een volle vrachtwagen, richting Oekraïne gereden. De Hoogeveense kerkgemeenschap hoopt deze transporten zo vaak als nodig te kunnen herhalen. Voedsel kan daarom nog steeds worden gebracht bij Loods66, ingang aan de Dr. Anton Philipsstraat (tegenover de Welkoop). Zie www.oekraïne-noodhulp.nl voor de complete lijst van producten waar behoefte aan bestaat.

Inzameling op school

Het lijkt bij het Koraal overigens niet bij de sponsorloop te blijven. Ouders reageerden dusdanig enthousiast op het initiatief van de beide leerlingen, dat ook zij zijn gaan nadenken over mogelijkheden voor hulp. Het idee is nu opgevat om een plek in school te creëren waar producten voor Oekraïne worden verzameld.

Nieuws

menu