Leerlingen Roelof van Echten College doen onderzoek naar leegstand stadscentrum

Te huur. NDC/ Michiel Kolle

Hoogeveen - Leerlingen van het Roelof van Echten College zijn een onderzoek gestart om de leegstand in het stadscentrum van Hoogeveen aan te pakken.

Steeds meer winkels vertrekken uit het centrum. Het hield Renzo Beekelaar van het Roelof van Echten College locatie Bentinckspark bezig. ,,Ik wilde graag een oplossing voor het probleem bedenken en ben daarom met het vak technasium (onderzoeken en ontwerpen) hiermee aan de slag gegaan.”

Online enquête

In samenwerking met de gemeente Hoogeveen is Renzo een onderzoek gestart. Dit onderzoek doet hij samen met een paar mede-leerlingen. Voor het onderzoek hebben ze echter hulp nodig van de bewoners in en rondom Hoogeveen. Renzo: ,,We hebben een online enquête gemaakt. In deze enquête staan vragen over wat u vindt van het huidige stadscentrum, zoals de parkeergelegenheid, uitstraling, enzovoort. Ook kunt u uw eigen inbreng geven wat u graag terug wilt zien in het stadcentrum. Deze vragen zijn geheel anoniem te beantwoorden en het invullen duurt tussen de 3 tot 5 minuten. Het zou erg gewaardeerd worden, als u deze wilt invullen.” 

De link naar de enquête is:  https://forms.gle/oiY79y8gNuXsmo3r5

Adviesrapport opstellen

Aan de hand van alle informatie gaan de leerlingen een adviesrapport opstellen, dat naar de gemeente wordt gestuurd. Renzo: ,,De gemeente neemt het aangeleverde werk mee in vergaderingen, dus er wordt ook daadwerkelijk iets mee gedaan.”