Leerlingen van de Morgenster uit Hoogeveen weten heel wat van Drentse cultuur blijkt tijdens de openingsquiz van Oktober Kindermaand

Burgemeester Loohuis opent Oktober Kindermaand op De Morgenster. Foto: André Weima

Burgemeester Karel Loohuis heeft woensdag het startsein gegeven voor de Oktober Kindermaand op basisschool De Morgenster. Na het zingen van het Morgensterlied voor de burgemeester door alle leerlingen van de school mochten de kinderen van groep 7 in het speellokaal meedoen aan het grote kunst- en cultuurspel.

Het spel, dat was opgezet als het bekende ‘Ren je rot’, bestond uit allerlei vragen over kunst en cultuur in Drenthe. Daarbij werd de kennis getest van de kinderen over het erfgoed, de culturele organisaties en activiteiten in Drenthe. „Ze wisten er best veel vanaf”, zei interne cultuurcoördinator Ria Kerssies van de Morgenster. „Ze waren ook erg enthousiast.”

Dit jaar twee boekjes cadeau

Het evenement Oktober Kindermaand is een traditie in Drenthe. Het bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd met een extra boekje, waarin de kinderen wordt gewezen op de bijzondere, exclusieve cultuur die er in Drenthe te vinden is.

In de maand oktober mogen kinderen in de basisschoolleeftijd gratis naar musea, theater en andere culturele instellingen. Het project Oktober Kindermaand stimuleert de kinderen om samen met hun ouders culturele organisaties in Drenthe te bezoeken en daar deel te nemen aan allerlei creatieve activiteiten.

Nieuws

menu