Voorzitter Roelof Otten van de Weideruiters: 'Gelukkig is het vuur niet overgeslagen naar de rijhallen'

Brand verwoest schuur van De Weideruiters aan de Marten Kuilerweg. Foto: André Weima Fotografie

Een oude leegstaande kantine van rijvereniging De Weideruiters aan de MartenKuilerweg in Elim is zondagnacht afgebrand. Voorzitter Roelof Otten is geschrokken, maar opgelucht dat de brand niet naar de rijhallen is overgeslagen.

Afgelopen nacht werd er door omwonenden melding gemaakt van brand in de voormalige kantine van De Weideruiters te Elim. De brandweer van De Krim was als eerste ter plaatse, maar aan het oude gebouw was weinig meer te redden.

Voorzitter Roelof Otten was door de meldkamer van de politie gebeld en ook hij spoedde zich naar het complex. „Ik werd om kwart voor vier gebeld dat er brand was uitgebroken bij de vereniging. De schrik sloeg me om het hart, want we zijn trots op ons complex, maar het is ook een hele klus om de touwtjes financieel aan elkaar te knopen, zeker met de lockdown-maatregelen van de afgelopen anderhalf jaar,” aldus Otten.

Sloop was al begonnen

„Toen ik aankwam was duidelijk dat er van het oude gebouwtje niets meer over was. We waren al begonnen met het afbreken ervan, maar op deze manier er vanaf komen was niet de bedoeling. De oude hal had het zwaar te verduren, want hij was behoorlijk heet geworden. De brandweer deed er alles aan om het overslaan van de brand tegen te gaan. Gelukkig waren ze massaal aanwezig, ook de korpsen van Hoogeveen, Zwinderen en Zuidwolde verleenden assistentie. Door het nathouden van de kap van het oude gebouw en de gunstige windrichting is het gered, daar zijn we heel dankbaar voor. Alle complimenten voor de inzet van de vrijwillige brandweer!”

Aangifte

Over de verdere aanpak is Roelof Otten duidelijk: „Morgenochtend gaan we aangifte doen van brandstichting, want het gebouwtje was behoorlijk vochtig na alle regen van de afgelopen tijd. Er waren geen aansluitingen van elektriciteit en dergelijke meer aanwezig, dus een spontane brand is zo goed als uitgesloten. Er is de afgelopen tijd al twee keer eerder schade toegebracht, vorige week nog zijn alle ruiten ingegooid. Voor mij is het duidelijk dat hier opzet in het spel is geweest. Jammer dat dit gebeurt, het had veel erger kunnen zijn. Deze week zullen we de restanten op gaan ruimen, zodat het terrein netjes is. Komend weekend is er weer een wedstrijd en de inkomsten daarvan hebben we hard nodig, nu meer dan ooit. Mocht iemand iets gezien hebben, dan hopen we dat dit aan de politie doorgegeven wordt, want een herhaling daar zitten we niet op te wachten.”

Nieuws

menu