Leeft Burendag wel?

Buiten een bakje koffie drinken met de buren. Pixabay

Op de stelling over Burendag werd in Hoogeveen amper gereageerd.

Op de kaart van de website van de nationale Burendag staan meer dan meer dan 35 activiteiten in de gemeente Hoogeveen geregistreerd. Dat is best veel. Een diversiteit aan activiteiten, variërend van ‘een gezellige dag’ tot ‘samen klussen’. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten, elkaar helpen en zich samen inzetten voor de buurt, stellen initiatiefnemers het Oranje Fonds en Douwe Egberts.

Burendag, leeft het wel? Dat is de vraag die de redactie bekruipt na het bekijken van de reacties op de stelling over deze dag. De uitspraak Ik vind naoberschap belangrijk en doe mee aan de burendag leverde maar bar weinig reacties op. Slechts 21 mensen hadden hier een mening over en drukten op de stemknop. Het overgrote deel dat stemde (71 procent) was het wel eens met deze stelling. Toch postte op Facebook niemand bij het bericht een geschreven mening over burendag. Dat kan aan een foute formulering vande stelling liggen, of dat de doelgroep niet past bij het medium. Maar een oorzaak zou ook kunnen zijn dat Hoogeveners naoberschap niet zo belangrijkvinden, of dat het contact met hun buurtgenoten hen niet boeit. Duidelijkheid kreeg de redactie in ieder geval niet.

Nu maar hopen dat het aantal buren dat zich morgen bij deze Hoogeveense activiteiten aansluit wat groter is, dan het aantal mensen dat reageerde op de stelling.

Nieuws

menu