Laura Klok uit Hoogeveen is zwaar gedupeerd door diefstal ligfiets. Crowdfundactie van Michel van Essen brengt in een mum van tijd genoeg geld op voor een nieuwe driewieler

,,Wie steelt er nu een ligfiets van iemand die niet zonder kan. Dat is toch schandalig!” Michel van Essen kan er niet over uit en wist wat hem te doen stond. Hij startte de crowdfundactie ‘Fiets voor Laura Klok’ voor de 46-jarige Hoogeveense, die hij al heel lang kent.

Laura Klok is nog steeds verbaasd over de diefstal van haar 16-jaar oude driewieler. Naast haar Michel van Essen met in zijn hand de foto met daarop de gestolen ligfiets.

Laura Klok is nog steeds verbaasd over de diefstal van haar 16-jaar oude driewieler. Naast haar Michel van Essen met in zijn hand de foto met daarop de gestolen ligfiets. Foto: André Weima

Zijn doel was 2500 euro binnen te halen om daarmee een nieuwe ligfiets voor Laura Klok, die aan de rechterzijde deels verlamd is, te kunnen aanschaffen. Binnen een dag was dat bedrag al vergaard. Inmiddels heeft hij zijn doel bijgesteld. „Hoe gaaf zou het zijn als we haar ook nog een lekker weekendje weg kunnen aanbieden.”

Hersenbloeding tijdens geboorte zoontje