Kunstenaars uit Hoogeveen mogen taart eten in het Spaarbankbos

Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop krijgen taart voor kunsttentoonstelling in het Spaarbankbos.

Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop krijgen taart voor kunsttentoonstelling in het Spaarbankbos. Foto: Andre Weima

Slagroomtaart in het Spaarbankbos. Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop smulden er zaterdag van. Zij kregen de taart van de week, aangeboden door bakkerij Mulder omdat zij zaterdag, samen met wethouder Mark Tuit, de kunstexpositie Transformatie openden.

In het bos zijn 23 kunstwerken te zien van evenzoveel, veelal Noord-Nederlandse, kunstenaars. Hedendaagse figuratieve, abstracte en conceptuele kunst is te zien langs een route door het Spaarbankbos. Daarnaast wordt in de Spaarbankhoeve nog werk geëxposeerd van twee kunstenaars.

Samen met de boswachter van Het Drentse Landschap is een korte wandelroute van twee kilometer door het bos uitgezet. Deze route voert langs de kunstwerken die vrij in de natuur zijn geplaatst; in bomen, aan takken en op de grond.

Sejo Slingenberg en Jerry Bisschop zijn twee Hoogeveense kunstenaars die tweejaarlijks dit kunstproject in de buitenlucht organiseren. De teller staat inmiddels op 7 keer. „Aan de deelnemende kunstenaars is als opdracht meegegeven iets rond het thema transformatie te doen waarbij de achterliggende idee werk te creëren die de verandering van het klimaat, de natuur, het duurzaam omgaan met de aarde en dergelijke verbeeld. Dit kan breed geïnterpreteerd worden”, vertellen Bisschop en Slingenberg.