Kuiertocht maakt zich op voor vijfde editie op zaterdag 5 maart

De Kuiertocht zorgt altijd voor heel wat spektakel. Foto: André Weima

Vanwege corona moest het tot twee keer toe worden verplaatst, maar eindelijk kan over tien dagen, op 5 maart om 19.00 uur, de vijfde editie van de Kuiertocht alsnog doorgaan.

Het geduld van zowel de deelnemers als de organisatie werd flink op de proef gesteld, maar het wachten wordt beloond. „De puntjes staan op de i en alles staat klaar voor een geweldige editie onder de noemer After Christmas Edition ”, laat organisator Rotaryclub Hoogeveen weten.

Het bestuur heeft er de afgelopen maanden enorm veel tijd in geïnvesteerd om de tocht op een veilige manier mogelijk te maken binnen de telkens wijzigende coronaregels. Om het überhaupt te mogen organiseren werd er een uitgebreid veiligheidsplan geschreven in overleg met de gemeente Hoogeveen. Des te mooier was het bevrijdende bericht vorige week dinsdag tijdens de persconferentie waarbij duidelijk werd dat de Kuiertocht zelfs geheel zónder beperkingen mag worden georganiseerd. „Geen coronacheck, geen mondkapjes en geen 1,5 meter afstand, waardoor de tocht gehouden kan worden zoals het eigenlijk hoort.” De Kuiertocht heeft nu zelfs de primeur als eerste grote evenement in Hoogeveen na een periode van meer dan twee jaar.

Breed draagvlak

Dat de Kuiertocht een breed draagvlak heeft gekregen in de afgelopen jaren werd nog eens verduidelijkt door alle trouwe sponsoren en vrijwilligers die hun steun bleven toezeggen, ondanks de onzekerheid en telkens wijzigende data. „Zonder hen zou het organiseren van de tocht niet mogelijk zijn en voor ons als organisatie was deze steun hartverwarmend.”

Het doorgaan van de tocht is met name ook prachtig nieuws voor het goede doel waar de opbrengst van de Kuiertocht naartoe gaat. Rotaryclub Hoogeveen heeft zich financieel voor 60.000 euro gecommitteerd aan project ‘Samen spelen in park Dwingeland’, waar een inclusieve speeltuin wordt gerealiseerd. De opbrengsten van alle evenementen vanuit Rotaryclub Hoogeveen, zoals de Kuiertocht als het Slimste bedrijf, gaan rechtstreeks naar dit project. „Het is ván Hoogeveen, vóór Hoogeveen, dóór Hoogeveen.”

De tocht is op moment van schrijven bíjna uitverkocht, maar er is nog steeds een aantal kaarten verkrijgbaar via de website of bij punt H. En in de tussentijd is het bestuur alweer bezig met de zesde editie komende december, waarvan ook de route al bijna klaar is.

Nieuws

menu