Kor Oostingh, oud-leraar Nederlands: ‘Mijn loopbaan is begonnen in de kroeg'

Kor Oostingh uit Tiendeveen was 41 jaar leraar aan de openbare mavo in Hoogeveen. Daarnaast bekleedde hij diverse bestuursfuncties bij sportclubs, zoals ponyclub Prinses Beatrix en biljartclub HBC. Zelf beoefende hij ook sporten en heeft interesse in de geschiedenis van Hoogeveen. Hij trad onlangs toe tot de redactie van het orgaan van de HKH, De Veenmol.

Kor Oostingh is sinds anderhalf jaar voorzitter van biljartclub HBC uit Hoogeveen.

Kor Oostingh is sinds anderhalf jaar voorzitter van biljartclub HBC uit Hoogeveen. Foto André Weima

Kor Oostingh werd geboren in Erica, waar hij tot zijn 21ste woonde. Hij hielp op de boerderij van zijn vader, voetbalde bij sc Erica en kreeg accordeonles. „Ik heb een mooie jeugd gehad”, kijkt hij tevreden terug. „Ik speelde accordeon, omdat mijn zus ook accordeon speelde, je had niet veel keus. Toen ik getrouwd was, heb ik het instrument weer opgehaald, maar er op spelen ging niet meer.”

Oostingh bezocht de openbare lagere school in Erica en daar is de wens ontstaan het onderwijs in te gaan. „We hadden een enthousiaste hoofdonderwijzer, die veel leuke dingen deed buiten schooltijd. Toen dacht ik: dat wil ik ook.” Uit zijn tijd op de Mulo in Emmen koestert hij een mooie herinnering. „Tijdens een schoolvoetbaltoernooi haalden we de finale en scoorde ik een keer. Bij de tegenstander stond Jan van Beveren in doel. Ik kan zeggen dat ik gescoord heb tegen Jan van Beveren,” lacht hij.

Naast de kweekschool naar voetbaltraining

Nieuws

menu