Koninklijke Visio Ruinen geeft skelter door aan woon- en logeergroep in Haren

Skelter van overleden cliënt wordt overgedragen aan de nieuwe eigenaren. Foto André Weima

Het was het favoriete speeltje van Ronald: de blauwe skelter met kar. Ronald woonde op woongroep Het Anker van Koninklijke Visio in Ruinen. Vele uren reed hij rond op zijn skelter, totdat Ronald eind 2021 overleed. De skelter stond sindsdien te verstoffen in de schuur. Dat vonden zijn tien voormalige huisgenoten echt zonde, dus ging woonbegeleider Berend Bosma op zoek naar een nieuwe bestemming voor de skelter.

Deze nieuwe bestemming werd snel gevonden; de Visio woon- en logeergroep de Libelle in Haren, waar de jeugdige bewoners de skelter goed kunnen gebruiken. De vraag was alleen, hoe komt de skelter helemaal in Haren? Woensdagmiddag belde begeleider Linda met de vraag of de skelter de volgende dag opgehaald kon worden. „We komen gewoon met onze vijf cliënten jullie kant op, dan gaan we met onze bus en maken we er een leuk uitje van.”

Dat bleek het begin te zijn van een leuke ontmoeting tussen deze twee woongroepen. Want zodra de kinderen donderdag uit school kwamen, zijn ze met de bus naar Ruinen gereden. Enthousiast werd de skelter van Ronald door de bewoners uit Ruinen overgedragen aan de nieuwe jeugdige eigenaren.

Nieuws

menu