Koningsspelen feestelijk geopend in Pesse

Koningsspelen op OBS De Posthoorn aan de Oosterring.

Koningsspelen op OBS De Posthoorn aan de Oosterring. Foto: Andre Weima Fotografie

De basisscholen De Posthoorn en De Akker vierden vanmorgen samen met peuterspeelzaal De Prugelties uit Pesse de Koningsspelen. Naast het vieren van de verjaardag van de Koning werd ook op een feestelijke manier ontbeten.

Vaak weten veel mensen niet dat het ontbijt een belangrijk onderdeel is van de Koningsspelen. Op deze manier wordt er toch aandacht besteed aan het belang van een goed ontbijt. Een goed ontbijt geeft energie om te leren en te sporten.

Het is de eerste keer dat de basisscholen en de peuterspeelzaal gezamenlijk één groot sportief feest van de Koningsspelen maken. Over de drie verschillende locaties waren de activiteiten verdeeld. De peuters en groepen 1 en 2 vierden Koningsdag op het schoolplein van De Akker. De groepen 3 en 4 sportte op het speelterrein van De Posthoorn en de hogere groepen konden de activiteiten af gaan in het dorpshuis De Wenning.

Tijdens de Koningsspelen hielpen ouders, werknemers van de gemeente en vrijwilligers van de judo- en voetbalvereniging uit Pesse om het voor de kinderen een leuke onvergetelijke dag te maken.