Koningsdagfestival in het Steenbergerpark Hoogeveen met spelletjes en lekker eten

Hopelijk verloopt de kinderrommelmarkt dit jaar droog.

Hopelijk verloopt de kinderrommelmarkt dit jaar droog. Foto Archief André Weima

Na het succes in 2022 van het eerste Koningsdagfestijn in het Steenbergerpark houdt Wijkvereniging De Weide ook dit jaar een groot Koningsdag festival in het Steenbergerpark.

Het heeft wel wat hoofdbrekens gekost want met die grote aantallen bezoekers zijn er meer vrijwilligers en ook meer materiaal nodig. Ongeveer zestig mensen komen een of meerdere dagdelen helpen en hiermee heeft de organisatie bijna alle plekken kunnen invullen. Een grote verandering is dat er een tent van 200 vierkante meter wordt geplaatst waarin alle horeca komt. Het aantal zitplaatsen is ten aanzien van vorig jaar ook aanzienlijk uitgebreid.

Het totale feestprogramma bestaat uit de volgende activiteiten:

  • 09.00 tot 15.30 uur Kinderrommelmarkt (alle plaatsen zijn al uitverkocht).
  • 10.00 tot 16.00 uur Spelencircuit met spelletjes voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.
  • 10.00 tot 16.30 uur Springkussenpark met acht springkussens.
  • 10.00 tot 16.30 uur Rad van Avontuur.
  • 10.00 tot 16.30 uur Schiettent.
  • 10.00 tot 17.00 Horeca tent voor de ouders geopend

De 100 beschikbare plekken van de kinderrommelmarkt zijn allemaal bezet. Hier is geen plek voor commerciële verkoop door volwassenen.

Kinderspelletjes

Er zijn kinderspelletjes voor de leeftijdsgroepen 3 en 4 jaar, 5 en 6 jaar, 7 en 8 jaar en 9 tot en met 12 jaar. Onder andere eendjes vissen, stokvangen, bibberspiraal, blik gooien, ring gooien, gatenkaas, minidarts, knikkerspel, etc. Voor het spelletjescircuit kan een spelenkaart worden gekocht. Op vertoon van de spelenkaart kunnen de kinderen ook touwtrekken en ontvangen zij een ijsje en kunnen zij ook onbeperkt gebruik maken van de springkussens

Voor het springkussenfestijn heeft de organisatie de volgende attracties weten vast te leggen: een take out baan van 28 m, Slingerbal, glijbaan, springkussen brandweer, klimpalm, Snappy de krokodil, Carrousel en Paddenstoel ballenbad. Willen de kinderen alleen gebruik maken van de springkussens dan kan hiervoor een attractiebandje worden gekocht.

Vermaak voor de ouders

Voor de ouders is er een horecatent met biertafels met aan de ene zijde een bar met koffie, thee, frisdrank, bier en wijn en aan de andere zijde is er voor de inwendige mens een balie met poffertjes , hamburgers, gehaktballen en broodje knakworst. Voor de kinderen is er nog limonade een ijsje. Het Rad van Avontuur met vele rondes met mooie prijzen komt vlak bij de horeca tent te staan evenals de schiettent.