Koffie met een oortje tijdelijk in Hoofdstraatkerk. Een luisterend oor bij een lekker bakkie

De ontmoetingsochtenden met als titel Koffie met een oortje worden tijdelijk in de Hoofdstraatkerk gehouden. De reden voor de ‘verhuizing’ is de ingrijpende verbouwing waar de Oosterkerk voor staat. In deze kerk draaiden de bijeenkomsten tot voor kort. „Het zijn altijd fijne ochtenden, waar wij zelf ook iedere keer weer verkwikt vandaan komen”, zeggen Roelien Alberts en Fini van Zoelen.

Roelien Alberts (links) en Fini van Zoelen bij de Hoofdstraatkerk, waar het eerstvolgende Koffie met een Oortje op 3 mei plaatsvindt.

Roelien Alberts (links) en Fini van Zoelen bij de Hoofdstraatkerk, waar het eerstvolgende Koffie met een Oortje op 3 mei plaatsvindt. Foto: Andre Weima Fotografie

De beide vrouwen kennen elkaar sinds 2020. In dat jaar verhuisde Fini van Zoelen vanuit Zutphen naar Hoogeveen. Even daarvoor had ze als predikante afscheid genomen van de Protestantse gemeente Steenderen – Bronckhorst, waar ze zes jaar stond. „Het principe van Koffie met een oortje kende ik vanuit Steenderen”, blikt ze terug. „Toen ik naar Hoogeveen was verhuisd, stond op een gegeven moment een buurvrouw uit de straat voor de deur met erwtensoep. Het was een warm welkom. Deze buurvrouw bleek Roelien Alberts te zijn. We kwamen met elkaar in gesprek en zo ontstond het idee om in de Oosterkerk te starten met Koffie met een oortje.” Beide vrouwen zijn lid van de Oosterkerk.

Wederzijdse ontmoeting

Nieuws

menu