Knokken voor een finaleplaats: De jongens en het mixteam van 't Kofschip 8D en de meiden van de Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen gaan naar regiofinale schoolvoetbal

Schoolvoetbaltoernooi op terrein HZVV.

Schoolvoetbaltoernooi op terrein HZVV. Foto André Weima

Het was een drukte van belang op de velden van HZVV. Leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in de gemeente Hoogeveen deden daar woensdag mee aan de eerste ronde van het Scholenvoetbaltoernooi. Zij werden daarbij aangemoedigd door ouders, broertjes en zusjes en vriendjes en vriendinnetjes.

De organisatie van deze voorronde was in handen van ‘t Kofschip onder leiding van meester van groep 8, Sander Hartman. „In het verleden werd deze voorronde van het scholenvoetbaltoernooi altijd in Hollandscheveld gehouden. Georganiseerd door vrijwilligers van de plaatselijke voetbalvereniging”, vertelt hij. Door corona kwam het toernooi stil te liggen. Een paar maanden geleden werd bekend dat het toernooi niet meer doorging.

Oude gymdocent

Hartman belde met zijn oude gymdocent, Jaap Scholing, van het Roelof van Echten College en samen zetten ze de voorronde op poten. Leerlingen van het RvEC werden betrokken bij de organisatie en werden onder andere ingezet als scheidsrechter en omroeper.

„We hebben in totaal 21 jongens en gemixte teams en 10 meidenteams, allemaal met leerlingen uit groep 7 en 8. Er gaat in beide categorieën maar een team door naar de regionale ronde die volgende week is. Dus het is heel erg spannend voor iedereen”, vertelt de meester telefonisch vanaf de zijlijn.

Uiteindelijk won ‘t Kofschip 8D bij de jongens en de gemixte teams en de Juliana van Stolbergschool bij de meisjesteams. Zij vertegenwoordigen de gemeente Hoogeveen in de volgende ronde.