Knip, knip, knip. Leerwerkbedrijf Stark pakt armoede aan met bijzondere projecten: waaronder een pop-up kapsalon

Met een vrolijk Hallo!, stapt Ezau binnen. „U had een afspraak?” Hij knikt. Enkele tellen later mag hij plaatsnemen op de kappersstoel. In zijn werkkloffie. Gratis naar de kapper, in de baas zijn tijd, op de werkvloer. Is dat geen prachtig mazzeltje? Bij Stark kan het. Het is een van de projecten die het leerwerkbedrijf voor hun werknemers heeft opgezet in het kader van armoedebestrijding.

Het knippen van klanten levert ook leermomenten op. Seline brengt in uitvoering wat ze net heeft geleerd. Ook praktijkbegeleider Bert stapt later keurig gekapt de werkvloer weer op.

Het knippen van klanten levert ook leermomenten op. Seline brengt in uitvoering wat ze net heeft geleerd. Ook praktijkbegeleider Bert stapt later keurig gekapt de werkvloer weer op. Foto: Andre Weima

Omdat steeds meer mensen elk dubbeltje moeten omdraaien om rond te komen, dus ook medewerkers van leerwerkbedrijf Stark, is eerder dit jaar gestart met een reeks projecten die hen een steuntje in de rug geven. Zo kunnen zij tot het einde van het jaar een keer per week een avondmaaltijd ophalen bij Stark. En was er begin deze maand een ruilmarkt voor cadeautjes. Alle medewerkers kregen bonnen, wie cadeaus inbracht kreeg er meer. Vervolgens konden die bonnen weer gebruikt worden om wat uit te zoeken. Fijn zo voor de feestdagen.