Klussers aan de Warreveen in Pesse krijgen Taart van de Week

Van links naar rechts: Paul Boode, Jan Wetsema en Tineke Luten.

Van links naar rechts: Paul Boode, Jan Wetsema en Tineke Luten. Foto: André Weima

Paul Boode, Tineke Luten en Jan Wetsema werden deze week verrast met de taart van Bakkerij Mulder. Zij zijn de intiatiefnemers van een waterspeelpleintje aan de Warreveen in Pesse.

De drie zijn meer dan een jaar lang bezig geweest om de benodigde papieren en subsidies te krijgen voor de aanleg. Inmiddels zijn ze al een maand aan de slag met de aanleg ervan. Op 11 juni hopen ze het waterspeelpleintje officieel in gebruik te kunnen nemen.

„De grond is van Actium en die heeft toestemming gegeven om het terrein te gebruiken”, vertelt Paul Boode. Onder auspiciën van belangenvereniging De Pioniers heeft het drietal het waterspeelpleintje aangelegd. „Daar zijn we nog een maand mee bezig geweest. De acht fonteinen moeten nog worden geprogrammeerd en zullen dagelijks op gezette tijden werken. En als het echt warm is kan dat ook worden aangepast. Het pleintje ligt aan de overkant van de speeltuin aan het Warreveen en kan door iedereen gebruikt worden. Het is vrij toegankelijk. De kinderen kunnen zo oversteken om hier verder te spelen.”

Het wachten is nog op een aantal bankjes die bij de fonteintjes worden geplaatst. „Die zijn nog in bestelling. Die komen waarschijnlijk in de eerste week van juni en daarna kunnen we de boel officieel openen.”