'Klinisch Chemisch Laboratorium' wint eerste Gouden Zorghart tijdens verkiezing van Treant Zorggroep

Klinisch Chemisch Laboratorium wint eerste Gouden Zorghart.

Klinisch Chemisch Laboratorium wint eerste Gouden Zorghart. Foto Treant Zorggroep

Het team van Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) heeft vorige week de eerste editie van de Gouden Zorghart verkiezing van Treant Zorggroep gewonnen. Voor het succes ‘de afname app’ won het team 3000 euro en de wisselbeker. Dankzij de afname app gaat de aanvraag van bloedonderzoek en het delen van de uitslag digitaal.

„Bij Treant doen we veel mooie dingen. En daar ben ik trots op. Om grote en kleine successen te belonen houden we de Gouden Zorghart verkiezing”, stelt bestuursvoorzitter Paula Nelissen van Treant. „Gistermiddag was een bijzonder moment omdat we van de verkiezing een nieuwe Treant-traditie maken.”

36 deelnemende teams

180 werknemers van Treant Zorggroep kozen uit 36 ingezonden deelnames de winnaar. De tweede prijs was voor medewerkers van uit Holdert. Verpleegkundigen van deze locatie hebben zich geschoold in complexe zorg. Dit zorgt ervoor dat cliënten behandeld kunnen worden in Holdert, in plaats van in het ziekenhuis. De tweede plaats was goed voor 1500 euro.

De derde prijs was voor het team ‘samen thuis oncologie’. Zij zorgen ervoor dat patiënten thuis een kankerbehandeling kunnen ondergaan. Dit zorgt voor meer rust en minder stress. Zij kregen 500 euro. De prijzen mogen de teams vrij besteden.

Mark Tuitert inspireerde aanwezige collega’s. Tuitert trapte de verkiezing af met een bijdrage over tegenslagen en het belang van samenwerken.