Kledingbank Hoogeveen vindt nieuw onderkomen. Heropening op nieuwe locatie op 23 januari

De Kledingbank heeft nog geen nieuw onderkomen gevonden.

De Kledingbank heeft nog geen nieuw onderkomen gevonden. Foto André Weima

De Kledingbank in Hoogeveen heeft een nieuw onderkomen. „We gaan voor één jaar naar de Vos van Steenwijklaan 1 in. Dit is zo’n honderd meter van het oude pand aan de Fabrieksweg verwijderd”, vertelt Johan Veenstra, secretaris van de Kledingbank.

De organisatie verhuist de komende weken naar het pand waar afgelopen tijd de ‘winkel’ van en voor Oekraïeners zat. Het was een het uitgiftepunt van kleding, maar die is nu niet meer nodig en sluit per 1 januari. Degene die kleding nodig hadden hebben het. Bovendien heeft het merendeel van de Oekraïense vluchtelingen nu werk en kopen zij zelf hun de kleding die nodig is.

Zoektocht

Dankzij bemiddeling van gemeenteambtenaren, die ook betrokken waren bij dit uitgiftepunt, is nu een afspraak gemaakt met de eigenaar van het pand dat deze ruimte een jaar door de Kledingbank gebruikt kan worden. Iets waar het bestuur van de Kledingbank maar wat blij mee is. „We zijn de gemeente Hoogeveen erg dankbaar voor hun hulp in de zoektocht naar een andere plek, mede door hun hulp is het mogelijk geworden dat wij nu voor een jaar een tijdelijk onderkomen hebben aan de Vos van Steenwijklaan. Ondertussen zoeken we wel verder naar een geschikte plek. Een jaar is immers zo weer voorbij. Dus heeft iemand ideeën of ruimte dan houden we ons aanbevolen.”

In verband met de verhuizing is de Kledingbank dus langer gesloten: van 24 december tot en met 22 januari. 23 januari openen de deuren van de nieuwe locatie.

Lekkage

Deze verhuizing is nodig omdat het oude pand aan de Fabrieksweg erg slecht is. Op diverse plekken is het lek en daardoor is het geen veilige omgeving meer voor de dertig vrijwilligers die meehelpen kleding en schoenen uit te geven aan mensen die het nu erg moeilijk hebben. Zeker in deze tijd. De vraag naar hulp wordt elke week groter”, vertelt Veenstra van de Kledingbank.

De hulporganisatie is dan ook nog steeds op zoek naar kleding en schoenen. Deze kunnen gedoneerd worden in de kledingbak van de Kledingbank.