Kledingbank Hoogeveen opent volgende week de deuren op een nieuwe plek

Medewerkers van de Kledingbank krijgen de taart van de week. Op de foto achterste rij: Willy Timmer, Jannie Booiman, Liesbeth Wemmenhove; op de voorste rij Lummie Deuten en Bea Trompetter. Foto: Andre Weima Fotografie

De verhuizing en herinrichting van de Kledingbank Hoogeveen is in volle gang. Een groep vrijwilligers, voornamelijk vrouwen, heeft er de handen vol aan. Tussen alle werkzaamheden door wisten ze wel tijd te maken om een puntje taart te eten, aangeboden door Bakkerij Mulder. Die stelt wekelijks een taart ter beschikking om te geven aan een bijzonder Hoogeveens initiatief dat wel een compliment gebruiken kan.

Het nieuwe onderkomen dat de Kledingbank kan gebruiken voor de uitgifte van kleding als noodhulp is weliswaar kleiner, maar wel warm, droog en veilig. Iets waar de vrijwilligers erg blij mee zijn. „Ja warm”, verzucht Willy Timmer van de Kledingbank. „Ei is zelfs warm water.” Dat er in het nieuwe pand dan wat minder plek is, weegt daardoor heel wat minder zwaar. „Het is even wennen. We moeten inkrimpen met kleding die in de winkel hangt en vaker aan vullen”, zegt Timmer nuchter.

Rond de kerstdagen zijn de verhuizingswerkzaamheden begonnen. De afstand tussen de oude locatie aan de Fabrieksweg en de nieuwe op de hoek met de De Vos van Steenwijklaan is maar een steenworp, maar omdat het om zoveel spullen gaat is er toch veel gebruik gemaakt van bussen en auto’s met aanhanger van vrijwilligers. „Een aantal zaken hebben we ook zelf over gedragen hoor. Maar het is al met al een pittige klus.” Timmer lacht: „Wel één waar we ook veel plezier in hebben met elkaar.”

In de eerste planning was het de bedoeling deze week de Kledingbank al weer te openen. Dat plan bleek te voorbarig. De heropening is nu volgende week maandag 30 januari 12.00 uur.

Nieuws

menu