Bewoners van torenflat De Arend in Hoogeveen mogen hun huis weer in

Storm Eunice rukte grote kozijnen uit het trappenhuis van flat De Arend. Foto: Jaspar Moulijn

De bewoners van 18 woningen van torenflat De Arend mogen sinds maandagmiddag weer naar huis. „Of zij ook allemaal weer thuis zijn, dat weten we niet”, vertelt woordvoerder Alice Hulleman van Domesta uit.

Zaterdag werden de bewoners van de bovenste twee verdiepingen geëvacueerd nadat storm Eunice met veel geweld de kozijnen uit het bovenste gedeelte van het trappenhuis blies. „Dit was een extreme storm. We zijn enorm blij dat er niemand gewond is geraakt toen de kozijnen naar beneden vielen.”

Binnenzijde dichtgetimmerd

De bedoeling was dat zo snel mogelijk twee nieuwe kozijnen geplaatst zouden worden, maar dat was eerst niet mogelijk vanwege de aanhoudende wind. Daarom is besloten om het trappenhuis naar de bovenste etages tijdelijk aan de binnenzijde dicht te timmeren omdat voor een hoogwerker er nog altijd te veel wind stond.

Onderhoud niet laten versloffen

„Aan een definitieve oplossing wordt nog gewerkt.” De woordvoerster verzekert dat veiligheid voorop staat. „De nieuwbouwplannen zijn voor Domesta geen reden om het onderhoud van de huidige flat te laten versloffen. Bewoners kunnen hier veilig blijven wonen tot dit gebouw wordt gesloopt.” En zover is het nog niet, de nieuwbouwplannen worden nog uitgewerkt.

Nieuws

menu