Kinderen puzzelen met ludieke 'escape boxen'

Drive in bij het DES-gebouw om puzzelboxen (escape box) uit te delen aan gezinnen. Foto: Andre Weima Fotografie

Waar ligt de schat verborgen? Dat was de hamvraag voor de deelnemers van een ludieke puzzelopdracht. Manuela Tijssen, organisator van kinderactiviteiten bij het DES-gebouw, hield dinsdagmiddag deze puzzelactiviteit voor kinderen uit Hoogeveen.

Na het ophalen van een speciale ‘escape box’ via een drive in bij wijkgebouw aan de Albert Steenbergenstraat konden de kinderen thuis aan de slag. Via Whatsapp konden de deelnemers antwoorden doorgeven of hints vragen.

Met deze ‘escape box’ wilde Manuela een leuke en spannende activiteit voor de kinderen organiseren tijdens de voorjaarsvakantie, maar wel coronaproof. „En dat is gelukt”, zegt ze trots. In totaal deden 22 gezinnen mee. Zij reageerden ook enthousiast.

Het idee voor deze coronaveilige escaperoom is ontstaan na een oproep via Facebook. „We wilden graag weten wat kinderen graag eens zouden doen. Dat werd dus een escape box. Ik kende het niet, maar mijn nichtje werkt bij een escaperoom en zij heeft geholpen bij het verzinnen en maken van de spelletjes. Het was veel werk om 22 boxen te maken, maar het is erg leuk om te doen.”

Op de dag zelf kreeg Manuela ook hulp van haar dochter Rachel. „Want ik ben helemaal niet handig met al die online zaken, maar mijn dochter gelukkig wel.”

De organisatrice hoopt snel weer activiteiten in het DES-gebouw zelf te kunnen houden voor de kinderen. „Maar voor nu doen we het zo. Komende vrijdag staat er nog een Whatsapp-speurtocht op de planning.”