Kinderen maken eigen verkeersborden voor aan de Hollandscheveldse Opgaande

Ralph (8 jaar) en zijn zus Anouk Spit (9 jaar) leggen de laatste hand aan één van de zelfgemaakte waarschuwingsborden langs het Hollandschveldse Opgaande. Foto: André Weima

De kinderen van de Hollandscheveldse Opgaande hebben afgelopen vrijdagmiddag snelheidscontroles gehouden. Dit hebben ze gedaan omdat er op de 50-kilometerweg vaak veel te hard wordt gereden. Veilig Verkeer Nederland (VVN) heeft de buurt na de gezamenlijke actie speciale borden gegeven waar zij zelf verkeersborden van hebben gemaakt.

Petra Stoefzand en haar kinderen hebben dit weekend geknutseld aan de verkeersborden. Met Drentse uitspraken en felle kleuren hopen ze zo de weggebruikers te attenderen op de gevaarlijke situatie die de Hollandscheveldse Opgaande biedt.

Maandagmiddag zijn de borden aan lantaarnpalen opgehangen zodat de weggebruikers ze goed kunnen zien. Stoefzand en de buurtgenoten hebben samen een werkgroep opgericht die zich inzet voor een 30-kilometerweg. „In de avond en vooral in de nacht zeggen we wel eens gekscherend tegen elkaar dat de racebaan weer is geopend. Veel buurtbewoners wachten eigenlijk op het moment tot iemand zich kapot rijdt tegen een boom, hoe hard dat ook klinkt. Wij willen niet dat er een onschuldige fietser of een kind onder zo’n auto of vrachtwagen komt.”

Komende vrijdag gaat de werkgroep om de tafel met een verkeersdeskundige van de gemeente om de situatie te bekijken. VVN gaf vorige week al aan dat de weg echt 30 kilometer moet worden om ongelukken te voorkomen.

Nieuws

menu