Kindcentrum ’t Echtenest haalt geld op voor taaislijmziekte

Leerlingen van 't Echtenest haalden ruim 1.100 euro op voor het goede doel. Foto: Eigen foto

Aan het einde van het schooljaar halen de leerlingen van kindcentrum ‘t Echtenest geld op voor een goed doel.

Ook dit jaar stelde de leerlingenraad in november voor om een goede doelen actie op te zetten. Zij kwamen gezamenlijk tot het besluit om dit jaar geld op te halen voor de NCFS – Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting. Eén van hun klasgenoten heeft de taaislijmziekte, cystic fibrosis. Daarom leek het de leerlingen een mooi gebaar om geld voor deze stichting in te zamelen.

Met een snert- en kniepertjesverkoop in gedachten gingen de kinderen uit Echten op pad om de bestellijsten in de brievenbussen van de buurt te doen. Vanuit Echten en omstreken werden veel bestellingen gedaan en er is uiteindelijk 170 liter snert en er zijn 3000 kniepertjes verkocht.

De groenten werden door de bovenbouw in de klas gesneden, waarna deze werden opgehaald door een ouder om er snert van te maken. Hiervoor stelde Landgoed Het Bovenveen in Echten hun professionele keuken ter beschikking. De kniepertjes werden in groten getale voorgebakken door een hele groep vrijwilligers; leerkrachten, ouders, oma’s en leerlingen.

Middels een walk thru, geheel Coronaproof, konden de bestellingen bij school worden opgehaald en afgerekend. Er werd ruim 1.100 euro opgehaald.

Nieuws

menu