Kerstwandeling Zuidwolde op Tweede Kerstdag terug van weggeweest

Kinderen kunnen bij het rustpunt broodjes bakken.

Kinderen kunnen bij het rustpunt broodjes bakken. Foto Museum De Wemme

De vrijwilligers van Stichting Promotie Zuidwolde en Museum De Wemme uit Zuidwolde hebben twee prachtige routes uitgezet voor de kerstwandeling op 26 december.

Vanuit het museum aan de Burg. Tonckensstraat 49, dat in kerstsfeer is ingericht, kun je tussen 11.00 en 13.00 uur starten. Er kan gekozen worden voor een afstand van 5 of 10 kilometer. Deelnemen kan voor vijf euro inclusief twee consumpties. Kinderen van 4 tot 12 jaar betalen 1 euro

Honden mogen mee

De wandeling is uitgezet over mooie bos- en zandpaden en kleine weggetjes in en rondom Zuidwolde. De routes zijn, jammer genoeg, niet geschikt voor mensen met een rollator. Honden mogen mee, maar moeten wel de hele wandeling aangelijnd zijn.

Rustpunt

Ergens op de route is een rustpunt ingericht. Daar staat voor alle deelnemers iets te drinken en wat lekkers klaar. Kinderen kunnen er een broodje bakken bij een vuurkorf en daarna vullen met een warm worstje. Voor de honden is er een bak vers water en een hondenkoekje. Bij terugkeer in het museum is er voor iedereen koffie, thee, warme chocolademelk of ranja met iets erbij. Een aantal Ekelbloazers, met midwinterhoorns, is ook aanwezig, om met hun kenmerkende geluid iedereen een winters gevoel te geven.