Kerstpakketten voor leerlingen Villa Kakelbont, de Goudvink en het Spectrum

Een afvaardiging van de leerlingenraden van de scholen namen het kerstpakket symbolisch in ontvangst.

Een afvaardiging van de leerlingenraden van de scholen namen het kerstpakket symbolisch in ontvangst. Foto André Weima

Het zijn zware tijden. Boodschappen worden steeds duurder en de gasprijzen schieten omhoog. Reden voor de basisscholen Villa Kakelbont, de Goudvink en het Spectrum van Bijeen om de kinderen een kerstpakket cadeau te doen. Deze worden gefinancierd vanuit het Jeugdeducatiefonds.

„Het is een pakket met lekkere dingen, zoals chocolademelk, chips en een kerststol en spullen om een pastamaaltijd te maken”, vertelt Trudy Leijssenaar. Zij is directeur van Villa Kakelbont. „Vanuit het jeugdeducatiefonds kun je bijvoorbeeld een schoolontbijt gefinancierd krijgen. Wij vonden het een goed idee om de kinderen voor kerst een lekker pakket mee te geven.”

Leijssenaar vindt het van belang dat er op school een veilige basis is voor kinderen en ouders. „De lijntjes ouders, leerling, school functioneert bij ons goed. Het kan lastig zijn om als het thuis wat moeilijk gaat, dit aan te geven. Maar ik durf erop te vertrouwen dat daar waar het moeilijk wordt dat ouders bij ons aan de bel durven te trekken.”

De pakketten worden woensdagavond uitgedeeld tijdens het jaarlijkse schoolkerstfeest. Ieder gezin krijgt er een. In totaal gaat het om 237 pakketten. Bij Villa Kakelbont krijgen de kinderen nog een ander cadeau. „Via het fonds hebben we voor de groepen 1 tot en met 6 een Bollebozenletterpretpakket besteld. Die krijgen de kinderen mee naar huis. De leerlingen van groep 7 en 8 mochten zelf een boek uitkiezen bij Pet!.”