Kerst- en winterbierenfestival terug van weggeweest in Hoogeveen

Genieten van pintjes tijdens Kerst- en Winterbierenfestival. Foto: André Weima

Het Hoogeveense Kerst- en winterbierenfestival staat weer op de activiteitenagenda van Hoogeveen. Na twee jaar van afwezigheid wordt de editie 2022 gehouden op 17 december van dit jaar. Georganiseerd door de vrijwilligers van de Stichting Cascade Hoogeveen.

Het bekende bierfestival op Hoofdstraat Noord werd in de eerste jaren georganiseerd door Pint Noord in samenwerking met de Stichting Centrum Management Hoogeveen (Binnenstad Hoogeveen). Na de eerste editie bleek het festival een schot in de roos met ruim duizend bezoekers. De laatste editie in 2019 werd georganiseerd door een trio van ondernemers waar ruim 1300 mensen op af kwamen.

Stokje overgenomen

Het stokje wordt overgenomen door de vrijwilligers van de Stichting Cascade Hoogeveen, die al meerdere activiteiten in het centrum van Hoogeveen organiseerde. Vrijwilligers van deze stichting, die zonder winstoogmerk opereert, vinden het zonde als het Kerst- en winterbierenfestival van de Hoogeveense agenda zou verdwijnen. Daarom hebben zij gezamenlijk de schouders onder dit project gezet. De groep vrijwilligers is nog wel op zoek naar sponsors voor de editie 2022.

Ambachtelijk bier

Het Kerst- en Winterbier Festival heeft tot doel het ambachtelijk gebrouwen bier onder de aandacht van een groter publiek te brengen, de diversiteit in brouwmethoden en smaken te laten zien en proeven. De stichting wil het geluid van de organisatie Erfgoed Nederlandse Biercultuur voorop stellen. „Opdat het ambacht van de Nederlandse bierbrouwer niet verloren gaat.” Zeker niet in Hoogeveen, waar in het verleden vele brouwerijen gevestigd waren in en rond het centrum.

Op zaterdag 17 december van 16.30 tot 21.30 uur wordt het bierenfestival gehouden. Dit is de eerste keer dat het in de avond wordt georganiseerd. De kaartverkoop voor het festival gaat half november van start bij een aantal voorverkoopadressen.

Nieuws

menu