Kapsalon Jonkers bestaat al 67 jaar in Hoogeveen. 'Heel vroeger mochten vrouwelijke en mannelijke klanten elkaar niet zien'

Kapsalon Jonkers en Hoogeveen zijn al jarenlang onlosmakelijk aan elkaar verbonden. De ouders van de huidige eigenaar Egbert Jan begonnen in 1954 een kapsalon aan de Kerkstraat. Als jonge jongen kreeg hij de beginselen van het kappersvak met de paplepel ingegoten, al wilde hij eerst beroepsmilitair worden. Sinds 1985 zwaaien Egbert Jan en zijn vrouw Annelien de scepter. Sinds elf jaar bevindt kapsalon Jonkers zich aan de Raadhuisstraat in een voormalig bankgebouw compleet met authentieke kluis.

Annelien en Egbert Jan Jonker bij een oude foto van hun kapsalon.

Annelien en Egbert Jan Jonker bij een oude foto van hun kapsalon. Foto: Gerrit Boer

Al 67 jaar bestaat de kapsalon van de familie Jonkers in Hoogeveen. ,,Mijn ouders hebben elkaar leren kennen bij een kapper in Coevorden,” vertelt Egbert Jan. ,,Daarna verhuisden ze naar Hoogeveen. Mijn vader werkte eerst bij een kapper aan de Kerkstraat en mijn moeder begon in een ander pand aan de Kerkstraat een dameskapsalon. Daar ben ik geboren, we woonden achter de zaak. Iedere woensdagmiddag zat ons huis vol met kinderen, die bij ons naar kinderprogramma’s op tv keken.”