Kapot apparaat? Repair Café helpt

Vrijwilligers van het Repair Café buigen zich over een apparaat dat het niet doet. Foto: Repair Café Hoogeveen

Meer dingen repareren en minder weggooien, dat is een van de doelstellingen van het Repair Café. te gooien. „Als er iets kapot is wat u zelf niet kunt repareren, helpen vrijwilligers van Repair Café Hoogeveen mensen daarom graag elke laatste zaterdag van de maand, dus deze maand op 24 september”, vertelt een woordvoerder van het Repair Café.

Het Repair Café is van 11.00 tot 15.00 uur bij Het Goed aan de Kanaalweg. Mensen kunnen zich melden bij de gastvrouw van het Repair Café. Er gelden een aantal regels, zo mag er een item per keer aangemeld worden en moeten de spullen schoon zijn.

De Repair Cafévrijwilligers slaagden er tot nu toe in 2022 in meer dan de 60 procent van de artikelen te repareren, dat scheelt afval (én geld)! „Mensen kunnen meekijken tijdens de reparatie. Vaak zelfs ook helpen zodat zij het een volgende keer mogelijk zelf kunnen.”

Behalve het repareren van apparaten is het ook mogelijk om kleine reparaties aan kleding te verrichten zoals een naadje vastnaaien of een broek inkorten.

Nieuws

menu