Jubilarissen bij Hoogeveens Christelijk Mannenkoor samen 425 jaar lid

Negen leden van HCM en hun echtgenotes werden maandag gehuldigd.

Negen leden van HCM en hun echtgenotes werden maandag gehuldigd. Foto: André Weima

Voorzitter Adri van der Weyde van het Hoogeveens Christelijk Mannenkoor heeft maandagavond tijdens de repetitieavond in de Oosterkerk maar liefst negen jubilarissen in het zonnetje gezet.

De jubilarissen werden bedankt voor hun inzet en voor hun trouw aan HCM. Dankwoorden waren er ook voor de aanwezige partners die hun man al zoveel jaren vrijwel elke maandagavond naar het koor zien gaan. „Samen zijn de jubilarissen maar liefst ruim 425 jaar lid van HCM dat op dit moment een honderdtal leden telt.”

„De heer Schultink is 25 jaar lid, de heer Bosma 40 jaar lid, de heren Lunenborg, de heren Van de Sleen, Mijnheer, Binnenmars en Stolhof zijn vijftig jaar lid en de heren Sixma en Abbink maar liefst vijfenvijftig jaar”, somt de voorzitter op.

„Ledentrouw is bijna spreekwoordelijk bij dit koor. Dat heeft alles te maken met de geweldige sfeer tijdens de repetities en de pauzes, maar natuurlijk ook met de inspirerende manier waarop dirigent Gezinus Veldman de repetities invult. Overigens is er plaats voor nieuwe leden. Mannen die willen zingen zijn op de maandagavond in de Oosterkerk van harte welkom.”