Joran en Melissa Weggemans zijn Nederlands kampioen ballroomdansen. ‘Naast school zijn we constant met dansen bezig’

Broer en zus Joran (16) en Melissa (15) Weggemans uit Hoogeveen timmeren op dansgebied aardig aan de weg. Zij vormen een succesvol dansduo, dat onlangs Nederlands kampioen ballroomdansen werd. Komend weekend staat opnieuw een Nederlands kampioenschap stijldansen voor de deur, maar dan van een andere dansbond. Daarna gaan ze met hun danstrainers nieuwe doelen stellen voor de toekomst.

Joran en Melissa Weggemans werden onlangs Nederlands kampioen ballroomdansen in Steenwijk. Komend weekend nemen ze deel aan het NK dat door een andere dansbond wordt georganiseerd.

Joran en Melissa Weggemans werden onlangs Nederlands kampioen ballroomdansen in Steenwijk. Komend weekend nemen ze deel aan het NK dat door een andere dansbond wordt georganiseerd. Foto: Rob Ronda

Joran werd op zijn achtste gegrepen door de danssport toen in het kader van een schoolproject de eigenaar van een dansschool dansles gaf op zijn school. „Er werd een wedstrijd tussen scholen georganiseerd,” zegt Joran Weggemans. „Ik vond dat zo leuk dat ik mij bij de dansschool heb aangemeld, want ik wilde het wel een seizoen proberen.” Daarnaast voetbalde hij bij De Weide, waar hij twee jaar geleden mee stopte. Zijn passie voor dansen won het uiteindelijk van voetbal. De liefde voor dansen zat er bij zijn zus Melissa al vroeg in, want op haar derde levensjaar deed ze al aan streetdance. „Ik kwam na een aantal jaar in een selectieteam, waardoor ik vier keer in de week moest trainen. Vanaf mijn zevende volgde ik samen met Joran lessen in stijldansen, zodat ik jaren aan streetdance en stijldansen deed. Streetdance vond ik saai worden en koos even voor hiphop, maar dat was niet meer te combineren met school en stijldansen.”

Nieuws

menu