Jongeren welkom op blockparty in het Zuiderpark in Hoogeveen. Plannen voor opening jongerencentrum

Luchtfoto Zuiderpark Hoogeveen.

Luchtfoto Zuiderpark Hoogeveen. Foto: Willem Braam

Jongeren zijn vrijdag van 16.30 tot 19.00 uur welkom in het Zuiderpark in Hoogeveen. Daar wordt ter hoogte van het basketbalveld een blockparty gehouden.

Op het programma staan onder meer een basketbaltoernooi, een rapworkshop en een graffitiworkshop. Ook zijn er gratis kipburgers verkrijgbaar. Alle jongeren zijn welkom.

De activiteit is een initiatief van Jonathan Prost, die zich inzet voor het verbeteren van het basketveld in het Zuiderpark, en Urban Unity in samenwerking met jongerenwerker Maarten van Norren. Ondersteuning wordt geleverd door buurtcentrum GHL (Geloof, Hoop, Liefde), dat gevestigd is in De Wielewaal.

De animo voor de blockparty is onder de jeugd bij voorbaat al groot. Zo’n tachtig jongeren hebben laten weten haast niet te kunnen wachten tot vrijdag. Iedereen vanaf 12 jaar is welkom.

Eenzaamheid doorbreken

Het blijft overigens niet bij de blockparty alleen. Vanaf volgende week zijn jongeren elke dag donderdag welkom in The Base, naast de Bethelkerk aan de Boekweitlaan. Daar kunnen zij van 16.00 tot 19.00 uur terecht voor een goed gesprek, vragen, advies én gezelligheid. ,,Het is eigenlijk een initiatief tegen de eenzaamheid. Wij willen de eenzaamheid doorbreken. Jongeren hebben behoefte aan contact. Jeugdhonken zijn er tegenwoordig niet meer”, vertelt Marjolein van Gennip van buurtcentrum GHL.

Jongerencentrum

Haar grote wens is in de nabije toekomst een jongerencentrum te kunnen openen waar jongeren alle dagen welkom zijn. ,,Het liefst zouden wij daar ook maaltijden verzorgen. Maar dan zal de gemeente Hoogeveen de noodzaak daarvan ook moeten inzien, want dan hebben we financiële ondersteuning nodig. Heel wat jongeren hebben het niet makkelijk. Zij verdienen een goede toekomst.” Van Gennip heeft twee locaties op het oog voor het jongerencentrum. „Maar dat staat of valt dus met hulp van de gemeente.” Buurtcentrum GHL daarentegen bedruipt zichzelf.