Jonge voetballiefhebbers strijden om de eer tijdens pannakampioenschap op Cruyff Court in Hoogeveen. Freestyle-voetballer Nasser el Jackson verzorgt de openingsact

Op het Cruijf Court in Hoogeveen wordt 6 augustus een pannatoernooi gehouden.

Op het Cruijf Court in Hoogeveen wordt 6 augustus een pannatoernooi gehouden. Foto: Pixabay.com

Het Cruyff Court aan de Tamboerlaan in Hoogeveen wordt 6 augustus omgetoverd tot pannawalhalla. 150 jongeren strijden in teams om de eerste plek. Freestyle-voetballer Nasser el Jackson verzorgt de openingsact.

Het is een van de klappers, vindt sportfunctionaris Peter van Schaik van de gemeente Hoogeveen. „Wij houden die dag een toernooi en een finale in een. De jonge deelnemers kunnen mooie prijzen winnen. Nasser el Jackson laat tijdens de opening zien wat hij kan en dat is heel wat. Hij vraagt jongeren uit het publiek om de bal tussen zijn benen te poorten, maar voordat je met je ogen kunt knipperen, heeft hij dat al drie keer bij hen gedaan.”

Zes weken lang activiteiten

Volgens Van Schaik zijn er allemaal ‘lokale verbinders’ betrokken bij de activiteiten voor jongeren. Het pannatoernooi is namelijk niet het eerste evenement dat plaatsvindt in de speeltuin in Tuindorp-Zuid. Zes weken lang is er een zomerprogramma voor jongeren. ,,Scala, de bibiotheek, stichting 24/7, en de cultuur-, buurt- en sportcoaches doen mee. Er zijn al heel wat activiteiten geweest. Sommigen waren druk bezocht, anderen wat rustiger.”

Aan het pannatoernooi kunnen nog best veel jongeren meedoen. Ter plekke worden de teams samengesteld en na de openingsact kunnen de deelnemers meteen aan de slag.

Het toernooi begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Aanmelden kan hier . Op die site zijn alle activiteiten te vinden die in Hoogeveen voor de jeugd worden gehouden.