Jonathan en Romy zetten zich in voor renovatie en uitbreiding skatebaan in Steenbergerpark in Hoogeveen. Petitie heeft al ruim 170 handtekeningen opgeleverd

Romy en Jonathan nemen de Taart van de Week in ontvangst bij de skatebaan in het Steenbergerpark. Foto: André Weima Fotografie

De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor Jonathan Nederhoed (19) en zijn vriendin Romy Dijkhuis (18). Zij zijn een petitie gestart om zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen voor het opknappen en uitbreiden van de skatebaan in het Steenbergerpark in Hoogeveen.

Het jonge stel uit Hoogeveen is vooral in de zomermaanden veelvuldig op de skatebaan en naastgelegen fietscrossbaan te vinden. Romy doet aan skateboarden, terwijl Jonathan een BMX’er is. Tijdens mooie dagen zijn op de skatebaan al snel zo’n dertig jongeren te vinden. ,,De baan wordt dus goed gebruikt, maar hij is nogal vervallen. Er zitten gaten en gleuven in het asfalt. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren, vooral met een skateboard of step. Ik heb het al wel eens mis zijn gaan. Herstel van de skatebaan is daarom eigenlijk noodzakelijk”, vindt Jonathan.

Skatebaan te klein

Het oorspronkelijke plan van de twee was een opknapbeurt. Daarvoor zijn zij begin deze week een petitie gestart. ,,We hoopten sowieso 30 tot 40 handtekeningen op te halen, maar we zitten nu al op ruim 170. Daarom hebben we de plannen aangepast. We gaan nu voor verbetering én uitbreiding. Want de skatebaan is eigenlijk te klein voor de groep die er gebruik van maakt. Jammer is bovendien dat er geen kleine onderdelen aanwezig zijn voor beginners en ook geen grote opstakels voor de gevorderde skaters. Voor meer uitdaging gaan wij nu naar Emmen of Hardenberg.”

De twee jonge Hoogeveners hebben al contact gezocht met de wijkbeheerder en de Stichting Welzijnswerk (SWW). Woensdagavond vindt er weer een overleg plaats met SWW . ,,Hopelijk kunnen wij wat hulp krijgen, want wij doen dit niet dagelijks. Het is wat dat betreft voor ons improviseren.” Ze hebben al wel te horen gekregen dat de gemeente hen waar mogelijk wil ondersteunen, maar dat er geen geld voor beschikbaar is. Jonathan: ,,We zullen dus ook sponsors moeten zoeken.” Hoeveel geld nodig is voor hun plannen, is nog onduidelijk. ,,Dat kunnen we nu nog niet inschatten.”

Interviews en enquête

Dat Romy en Jonathan niet over een nacht ijs gaan, blijkt ook uit het feit dat ze zoveel mogelijk jongeren oproepen om komende zaterdag naar de skatebaan in het Steenbergerpark te komen zodat zij hen kunnen interviewen. ,,Wij willen horen waar behoefte aan is. Sinds dinsdag staat ook een enquête online. We doen dit namelijk niet alleen voor onszelf, maar vooral voor anderen.”

Jonathan vreest dat uitvoering van alle plannen langer zal duren, maar spreekt toch de hoop uit dat er voor de zomer al wat aan de baan gedaan kan worden. ,,Ik vind het in ieder geval al geweldig om te zien hoe dit alles wordt omarmd en hoe behulpzaam iedereen is.”

Kijk voor meer informatie, de petitie en de enquête op de Facebookpagina ‘Skatebaan De Weide – Herstel’.

Nieuws

menu