Jona Huizing en Koosje Zomer exposeren in ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen

HC Expositie Koosje Zomer Foto: Eigen foto

Vanaf juli exposeren Jona Huizing en Koosje Zomer drie maanden in ziekenhuis Bethesda. Jona exposeert met sieraden en kunstfoto’s en Koosje met schilderijen.

Jona Huizing is afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunst ‘Minerva’. Ze heeft ook een eerste graad bevoegdheid als docent beeldende kunst en vormgeving. Jona maakt sieraden van polymeerklei. Een kleisoort op synthetische basis. Deze klei kun je bakken in de huishoudoven op 130 graden. De sieraden die ze ontwerpt en maakt worden door haar ook gefotografeerd op een kunstzinnige en bijzonder wijze. Jona is lid van de Dutch Polymer Art Guild. Bij deze vereniging worden technieken gedeeld en ideeën uitgewisseld.

‘Vorm geven aan je eigenheid’

Koosje Zomer is afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst, maar het wil niet zeggen dat je met die opleiding ook klassiek werk gaat maken. Koosje zegt hierover: „Je hebt een koffer vol gereedschap in je hoofd waarmee je vorm kunt geven aan je eigenheid.”

In eerste instantie is haar werk figuratief, maar door het abstraheren wordt het spannender. Koosje laat weg wat voor haar niets toevoegt. Textuur speelt ook een rol in haar werk, het paneel bewerkt ze voor, zodat het korrelig wordt. Ook grof behang vindt ze fijn om op te werken. Dit lijmt ze op paneel of ze werkt het af met stof.

Koosje is een actief lid van de AKKA, een kunstenaarsvereniging van afgestudeerden van de Klassieke Academie.

Nieuws

menu