Johann Bisschop wil graag mensen helpen en informatie doorgeven: ‘Elke dag ben ik voor de Historische Kring bezig’

Johann Bisschop is gepensioneerd, maar stil zitten komt in zijn vocabulaire niet voor. Zijn agenda staat boordevol activiteiten voor de Historische Kring, waarvan hij sinds 2014 voorzitter is. Daarnaast verricht hij vrijwilligerswerk voor De Verhalenwerf, Hoogeveense Uitdaging, Radio Hoogeveen, de blikfabriek en de Vereniging van Eigenaren De Leyenhove. „Veel dingen interesseren mij.”

Johann Bisschop is als vrijwilliger van De Verhalenwerf betrokken bij de expositie over Lucas Aardenburg, die op 27 november geopend wordt in de bibliotheek.

Johann Bisschop is als vrijwilliger van De Verhalenwerf betrokken bij de expositie over Lucas Aardenburg, die op 27 november geopend wordt in de bibliotheek. Foto: André Weima

Nieuwsgierigheid zat er al vroeg in bij de ex-onderwijzer. Vooral het bedrijfsleven had zijn bijzondere interesse. „Ja, ik was een buitenjongetje, ik probeerde bij bedrijven binnen te komen en dat lukte ook nog. Ik was nieuwsgierig naar wat er bij bedrijven allemaal gebeurde. Zo ging ik naar bakkerij De Vries, veembedrijf Te Velde, Lucas Aardenburg en Kip caravans. Ik liep ook vaak een rondje over de Hoofdstraat en ging puur uit nieuwsgierigheid overal binnenkijken. Ik had wat met het bedrijfsleven, vandaar dat ik later ook op de afdeling Economische Zaken bij de gemeente Hoogeveen terecht kwam.” Johann was een aanpakkertje en dat was het hoofd van de openbare school aan de Kerkstraat, waar hij leerling was, ook niet ontgaan.

Nieuws

menu