Jeugdgroep Oosterkerk geeft geloof handen en voeten: 19 juli vertrek naar schoolproject in Gambia

Ze hebben er zin in, de twaalf jongeren en hun vier begeleiders uit de Oosterkerk. Op 19 juli stappen ze op het vliegtuig in Zaventem (Brussel) richting Gambia. In het kleinste Afrikaanse land gaan ze aan de slag om reparaties uit te voeren aan een schoolgebouw in Jambanbelly. „We kijken er echt naar uit”, zeggen Lonneke Verhage, Heleen Lammers en Maaike Vermeulen.

Twaalf jongeren uit de Oosterkerk en hun begeleiders stappen op 19 juli op het vliegtuig naar Gambia.

Twaalf jongeren uit de Oosterkerk en hun begeleiders stappen op 19 juli op het vliegtuig naar Gambia. Foto: Heleen Lammers

Lonneke en Heleen zijn begeleiders, Maaike is lid van de jeugdgroep. De zestienjarige scholiere is de jongste deelneemster en vindt de reis maar wat spannend. „Ik heb wel eens eerder gevlogen, maar nooit zo ver. Ik ben erg benieuwd, want ik had eigenlijk nog nooit van Gambia gehoord. Het lijkt me leuk om de mensen daar te ontmoeten. Ik heb altijd graag anderen willen helpen en nu kan ik iets concreets doen. We zouden vorig jaar al gaan maar door corona kwam het er toen niet van.” Lonneke en Heleen zijn beiden al vaker geweest. „Door ons in te zetten voor dit project geven we het geloof handen en voeten op een heel praktische manier.”

Nieuws

menu