Jeugd uit Pesse gaat los op La Festa en Macarena in 't Keldertje

De belangstelling voor de eerste jeugdsoos in Pesse na de coronapandemie was vrijdagavond overweldigend. Organisator Sanne Ezendam is blij: „Ik stond bij de ingang en kinderen bleven maar komen en ik dacht ‘oh dat gaan er echt veel worden’. Toen iedereen binnen was, ging ik naar boven en zag ik pas hoeveel het er waren.” In ‘t Keldertje heette ze tussen de zestig en zeventig kinderen welkom.

Tijdens de jeugdsoos werd ook meerdere keren de stoelendans gedaan. De winnaars kregen een medaille.

Tijdens de jeugdsoos werd ook meerdere keren de stoelendans gedaan. De winnaars kregen een medaille. Foto: Andre Weima Fotografie

Ook voorheen was in de zolder van ontmoetingscentrum De Wenning deze jeugdsoos voor groep 5 tot 8 gevestigd. Dit gaat al een hele tijd terug, tot voor 2009. Door corona moesten de kinderfeestjes noodgedwongen stoppen en anno 2023 bleek van de vrijwilligersgroep die het organiseerde alleen Sanne over. „Dat was wel even lastig, want ik moest een nieuwe club bij elkaar zoeken. Ik heb toen op het dorpsfeest wat jongeren aangesproken en er een paar geappt en uiteindelijk is dat gelukt.”

Kinderdisco