Jette (16) uit Duitsland zoekt een gastgezin: 'Jette betreedt graag nieuwe werelden en gaat graag avonturen aan'

Jette (16).

Jette (16). Foto Bilderraum Fotostudio Hannover

De kroket, een guilty pleasure van Jette (16), maar dit is niet de enige reden waarom Jette voor Nederland kiest tijdens haar studie. Eind augustus start haar tijd op het voorgezet onderwijs in Drenthe. Voor de periode van eind augustus tot juli 2024 zoekt ze een gastgezin.

Jette kijkt er naar uit om de Nederlandse cultuur en mentaliteit te leren kennen. Zelf houdt ze erg van muziek maken en bespeelt ze de cello in het schoolorkest. „Dit doe ik al vanaf mijn tiende en ik doe ook mee aan optredens.” Naast muziek wil Jette graag nieuwe dingen leren en uitproberen. Zo heeft ze afgelopen zomer leren surfen en waterskiën. „Mijn familie is van de uitstapjes en ik hoop dat ik in Nederland dan ook vaak op stap kan om het land te ontdekken.”

Gastgezin in Drenthe

Om Jette de kans te geven om nieuwe werelden te ontdekken, is ze op zoek naar een gastgezin. Gedurende uitwisseling worden het gastgezin en de scholier begeleidt door één van de lokale coördinatoren. Het gastgezin zorgt alleen voor de kost en inwoning van de student. Overige kosten komen ten goede van Travel Active, de organisatie achter de uitwisseling.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met High School Holland via 085 2224810 of highschoolholland@travelactive.org.