Jeroen Molenberg (13) en Mirre Verbeek (12) spelen viool tijdens Symfonica in D: 'In een grote groep spelen is anders dan alleen'

Jeroen Molenberg (13) uit Hollandscheveld en Mirre Verbeek (12) uit Elim spelen beide viool en treden zondag samen met andere muzikanten op in theater De Tamboer. Zij zijn twee van de tientallen jeugdige muzikanten die deelnemen aan het muziekproject Symfonica in D. Het project, georganiseerd door CultuurKlik, Facet, ICO en K&C biedt de jongeren tussen 6 en 21 jaar, een volledige repetitiedag en afsluitend optreden.

Jeroen Molenberg (13) en Mirre Verbeek (12) spelen beide viool in Symfonica in D.

Jeroen Molenberg (13) en Mirre Verbeek (12) spelen beide viool in Symfonica in D. Foto: André Weima

„Het is de tweede keer dat ik mee doe met Symfonica”, vertelt Jeroen. Voor de zomervakantie is het stuk al gepromoot. „Mijn moeder zag het langskomen in een folder en vroeg of ik dit jaar weer mee wilde doen. Het is wel anders dan de vorige keer want toen moest alles online door corona.” Symfonica in D staat voor het samen muziek maken van jongeren uit Drenthe. Onder leiding van dirigent Roeland Robert speelt orkest meerdere nummers. „We repeteren meerdere keren in kleine groepjes. Zo hebben we muziekdocenten in Emmen, Assen en Hoogeveen. Jongeren kunnen daardoor in hun eigen gebied de liedjes die we gaan spelen oefenen voordat we 5 november samen gaan optreden in De Tamboer”, vertelt Hellen Hoorn, muziekdocente bij Scala.

Moeilijke stukken

Nieuws

menu