Japanse Haruto en Belgische Delia zoeken gastgezin in Hoogeveen. 'Leuke kans om jonge mensen Nederland te laten ervaren'

Delia komt naar Nederland om haar Nederlands te verbeteren. Foto: Travel Active

De Japanse Haruto en de Belgische Delia zoeken voor komend studiejaar een warm gastgezin.

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Voor de Belgische en Japanse studenten zoekt High School Holland programma van Travel Active gastgezinnen in Hoogeveen.

Haruto is 17 jaar en houdt van Kendo. Hij houdt van kalligrafie, een echte Japanse traditie die hem in contact houdt met de Japanse cultuur. Haruto vindt het erg leuk om uitstapjes te maken met zijn gezin en hoopt dat met het gastgezin ook te kunnen doen.

Zijn profiel is hier te bekijken.

Delia komt uit het Belgische Wallonië en is 18 jaar. Zij komt naar Nederland om haar Nederlands te verbeteren. Ze is creatief en schildert en tekent graag. Ze is gek op huisdieren en wandelt iedere dag met haar hond. Verder luistert ze graag naar popmuziek en zingt ze graag mee met de liedjes.

Delia haar profiel is hier te vinden.

Bij de familie Romeijnders-Van Ieperen woont sinds september de Japanse uitwisselingsstudente Hazuki. „Ik raad anderen echt aan om een keer gastouder te worden van een buitenlandse student. Je leert nog meer culturen en mensen kennen en het is leuk om jonge mensen een kans te geven om Nederland te ervaren”, vertelt de gastmoeder.

Bijzondere ervaring

Zelfs in coronatijd is een uitwisseling volgens haar een bijzondere ervaring. „Doordat we veel thuis zaten, leerde je elkaar goed kennen. De band werd steeds sterker. En zelfs tijdens deze moeilijke periode konden we het beste uit de uitwisseling halen. Voor haar is het een geweldige ervaring, en voor ons ook!”

Meer informatie is hier te vinden.

Nieuws

menu