Jannie (87) en Henk (88) zijn 65 jaar getrouwd: 'Ik ga naar mijn meid!'

Echtpaar Kikkert-Harmers is 65 jaar getrouwd.

Echtpaar Kikkert-Harmers is 65 jaar getrouwd. Foto André Weima

Jannie en Henk Kikkert vierden afgelopen zondag dat zij 65 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Samen met kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen werd dit groots gevierd in verzorgingstehuis Beatrix in Hollandscheveld.

Jannie verblijft al bijna vijf jaar in het verzorgingstehuis omdat haar gezondheid het niet langer toestond om bij haar man, Henk, in Nieuwlande te blijven wonen. Dit was voor beide zwaar, na zestig jaar van elkaar gescheiden worden. Henk bezoekt zijn vrouw tevens wel elke dag. Als het weer het toelaat gaat hij op de fiets richting Hollandscheveld. ‘Ik ga naar mijn meid!’ roept Henk dan enthousiast.

Henk (88) is nog erg actief. Hij is vrijwilliger bij het dorpsbos en helpt elk jaar om de kerstverlichting in het dorp te plaatsen. Ook is hij vaak in de groentetuin bezig, waar hij nog steeds zijn eigen aardappels en groentes teelt.

Jannie (87) houdt zich in het dagelijks leven bezig met lezen en spelletjes. Dit doet zij in de huiskamer op de afdeling van het Beatrix. Elke dag kijkt zij uit naar de bezoekjes van haar man en kinderen. Als het goed weer is gaat zij, samen met Henk, naar buiten een ommetje maken. Samen hopen ze dit nog lang vol te houden.