Jan en Annie van Tellingen uit Hoogeveen gingen samen het avontuur aan en doen dat al 65 jaar

Jan en Annie van Tellingen zijn vandaag 65 jaar getrouwd. Burgemeester Karel Loohuis heeft het echtpaar namens de gemeente Hoogeveen vanmorgen van harte gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal van het briljanten huwelijk.

Jan en Annie van Tellingen zijn tot op de dag van vandaag enorm ondernemend en reislustig.

Jan en Annie van Tellingen zijn tot op de dag van vandaag enorm ondernemend en reislustig. Foto: André Weima

Jan (88) groeide op in Zeist. Na de HBS ging hij als dienstplichtige naar de Marine met plaatsing Den Helder. Daar leerde hij Annie (86) kennen tijdens hun vrijwilligerswerk als organisten in de kerk. Annie als domineesdochter had al op vele plaatsen in Nederland gewoond, waaronder in Hoogeveen. Ook zij was ondernemend en gewend om te verhuizen. Jan emigreerde net als zijn twee broers en zus naar Canada. Het avontuur lonkte. Het jonge stel bleef met elkaar schrijven en Annie volgde enige tijd later.

Conservatorium

In Canada had Jan veel verschillende banen, maar bleef ook actief als organist. Na aankomst van Annie trouwde het stel en kreeg er twee zoons en een dochter. In 1965 kwam het echtpaar terug naar Nederland. Jan wilde graag gaan studeren aan het conservatorium. In Nederland werd de jongste telg geboren, een dochter.

Vaste stek in Hoogeveen

Het gezin ging in de gemeente Hoogeveen wonen, nu een vaste stek. Hier werkte Jan als muziekdocent aan de vroegere huishoudschool de Immenhof. Daarnaast was hij actief als koordirigent van Magnificat, waar hij leiding gaf aan zo’n 130 leden. Moeder Annie heeft gedurende het hele huwelijk als organist in de kerk gespeeld en veel orgelles gegeven. Het paar is tot op de dag van vandaag enorm ondernemend en reislustig. Nu de maatregelen versoepeld zijn, zijn er alweer plannen om naar Turkije te reizen.

Opa en oma, maar zeker niet oud en bejaard

Inmiddels zijn er negen kleinkinderen en zelfs zes achterkleinkinderen, waar ze volop van genieten. Jan en Annie fietsen bijna dagelijks., waarbij een tochtje van 40 kilometer geen uitzondering is. Voor de jongste generatie zijn ze meer een opa en oma, dan bejaarde overgrootouders. Gelukkig kan er weer feest gevierd worden. Begin september vieren ze deze geweldige mijlpaal van 65 jaar dan ook heel graag met familie en vrienden.