Jan Stoefzand stopt na 44 jaar bij Gemeentebelangen

Jan Stoefzand nam na een lange tijd afscheid van Gemeentebelangen. Foto: Gemeentebelangen

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Gemeentebelangen is afscheid genomen van Jan Stoefzand na 44 jaar als acties politicus voor de partij.

Jan Stoefzand werd in de jaren’60 geïnspireerd door De Boerenpartij in Hollandscheveld. Als kleine jongen ging hij al met zijn vrienden naar de opstanden in Hollandscheveld. Dat vond hij als jongen erg interessant en als in de avond Hendrik Koekoek bij zijn vader, Albert Stoefzand in huis zat luisterde hij vanuit de bedstee mee wat er in de huiskamer werd besproken.

In huize Stoefzand waren politieke gesprekken altijd het gesprek van de dag. Nadat zijn vader geroyeerd werd door De Boerenpartij en in 1978 zelf Gemeentebelangen oprichtte duurde het niet lang voordat Jan ook actief werd voor deze partij. „In de eerste jaren zat ik als een eenmansfractie in de partij, maar na verloop van jaren kwam Bé Okken erbij als raadslid en hadden we ineens twee zetels. Na de gemeentelijke herindeling begon Gemeentebelangen pas echt te groeien.”

Stoefzand is wethouder, raadslid en bestuurslid geweest. In totaal was Stoefzand 44 jaar actief voor de partij. Zijn besluit om te stoppen was een moeilijke en vooral emotioneel: „Eigenlijk wil ik nog graag doorgaan maar mijn gezondheid beperkt me behoorlijk en ik wil toch ook graag nog wat langer leven. Daarom is het verstandig om het wat rustiger aan te gaan doen.”

Voorzitter Jacob Melissen bedankte Jan Stoefzand voor zijn jarenlange inzet. Stoefzand heeft een aantal jaar geleden al het erelidmaatschap ontvangen.

Nieuws

menu